1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Agrostroj letos přijme 70 strojařů a příští rok dalších až 300

farmtec machineryPelhřimov - Pelhřimovský Agrostroj letos přijme kvůli rozšiřování strojírenské výroby 60 až 70 nových pracovníků. Hledá lidi s technickým středoškolským vzděláním, hlavně obráběče, operátory, konstruktéry a technology.

Několik volných míst má i pro vysokoškoláky. Další dvě až tři stovky pracovníků by mohly do tohoto závodu nastoupit v příštím roce, řekl ČTK personální ředitel Zdeněk Pavlovský.

Agrostroj je největším českým výrobcem zemědělské techniky, další významné zakázky dostává od výrobců nákladních aut, stavebních a užitkových strojů, má i nástrojářskou výrobu. Ve všech svých závodech teď zaměstnává 2000 pracovníků.

"Nabíráme další lidi, protože zajišťujeme personál pro nově postavenou halu," uvedl Pavlovský. Kromě středoškoláků Agrostroj hledá i vysokoškolsky vzdělané strojaře do nové konstrukční kanceláře, kterou bude mít od září v Brně. Pracovat v ní bude až šest konstruktérů, část z nich už firma přijala, další hledá.

Sehnat dostatek pracovníků s technickým vzděláním podle Pavlovského není jednoduchá záležitost. Do Agrostroje se už sjíždějí lidé z širokého okolí. Asi 50 pracovníků jezdí z okolí Jindřichova Hradce, kam teď Agrostroj zavádí svou autobusovou linku.

Nabídka pracovních míst na Vysočině se v posledním roce podstatně zlepšila. Zatímco loni v červenci jich úřad práce evidoval 936, ve stejné době letos jich bylo 2430. Podle analytika jihlavského úřadu práce Pavla Literáka stoupá poptávka hlavně po pracovnících do výroby. Firmy hledají montážní dělníky, svářeče, pracovníky pro obsluhu CNC strojů a seřizovače. Trvalý zájem je o řidiče nákladní dopravy a autobusů a o lidi na pozice obchodních zástupců.

Strojírenská a metalurgická společnost Žďas ve Žďáru nad Sázavou přibírá kvalifikované zaměstnance průběžně. Aktuálně hledá tři desítky obráběčů kovů, několik strojních mechaniků, zaměstnance pro výrobu oceli a čtyři konstruktéry a vývojové pracovníky. Vyplývá to z údajů, které ČTK poskytlo vedení společnosti. Ve Žďasu teď pracuje 2630 lidí.

21.08.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...