1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Dolnobenešovská MSA dodá armatury pro ropný terminál v Gdaňsku

armaturyDolní Benešov - Společnost MSA z Dolního Benešova na Opavsku, která vyrábí průmyslové armatury, dodá své výrobky pro první etapu výstavby ropného terminálu v polském Gdaňsku.

Zakázka se týká více než 420 armatur v hodnotě téměř 60 milionů korun. ČTK o tom za MSA informovala Lenka Hrušková.

Manažer prodeje pro polský trh Lukáš Podmol uvedl, že MSA uzavřela smlouvu s hlavním dodavatelem technické části projektu, společností PSJ Hydrotranzit, což je dceřiná společnost největší české stavební firmy PSJ. Zakázka se týká deskových a klínových šoupátek a kulových kohoutů, armatury budou mít elektrický pohon.

"Nutno podotknout, že průměr armatur je výjimečně velký. Výška některých šoupátek bude dosahovat šest metrů, s pohonem dokonce 7,3 metru," uvedl konstruktér Miroslav Černý.

Podmol doplnil, že konstrukce uvedených šoupátek může firmě otevřít dveře na západní trhy. "V současné době jednáme s americkými klienty o rozšíření tohoto produktu," uvedl.

Podle Hruškové budou v první etapě stavby gdaňského ropného terminálu vybudovány zásobníky ropy o objemu 700.000 metrů krychlových spolu s nutnou infrastrukturou. Terminál má být hotov do roku 2018 a bude skladovat nejen naftu, ale i ropné produkty a chemikálie.

Společnost MSA patří do ruské skupiny Rimera. Vyrábí kulové kohouty, šoupátka, klapky a ventily i speciální armatury určené především pro přepravu a zpracování ropy a plynu a pro jadernou energetiku. MSA zaměstnává zhruba 570 lidí. Více než 90 procent produkce firma vyváží do 60 zemí, nejvíce do Ruska a Jižní Koreje.

16.09.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...