1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Firma John Crane Sigma z Lutína u Olomouce zvýšila zisk i tržby

john crane logoLutín - Společnost John Crane Sigma, která se v Lutíně na Olomoucku zabývá především výrobou komponent mechanických ucpávek a pružných membránových spojek,

v účetním roce 2012/2013 zvýšila zisk o 12 milionů korun z 68 milionů korun v roce předchozím na 80 milionů korun. ČTK informaci získala z výroční zprávy firmy John Crane Sigma, jejíž hospodářský rok začal 1. srpna 2012 a skončil loni v závěru července.

Společnost John Crane Sigma v účetním roce 2012/2013 zvýšila také tržby za prodej zboží, vlastních výrobků a služeb meziročně o čtyři procenta. Zatímco v roce 2011/2012 utržila 1,126 miliardy korun, v následujícím účetním roce to bylo 1,167 miliardy korun. Většinu produkce firma exportovala, když v zahraničí utržila 1,39 miliardy korun.

Do Lutína byla loni v létě převedena část výroby ucpávek z evropských poboček koncernu, což v následujících letech výrazně zvýší produkci firmy. Generální ředitel společnosti John Crane Sigma Stanislav Štafa uvedl, že podnik loni čelil zhoršené ekonomické situaci některých odběratelů. Naopak prodeje ucpávek a pružných membránových spojek v rámci koncernu rostly.

Firma John Crane Sigma je součástí nadnárodní skupiny Smiths Group se sídlem v Londýně. Lutínská společnost zaměstnávala v uplynulém hospodářském roce více než 400 lidí.

26.07.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...