1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Firma MSA dodá stovky armatur do Jižní Koreje nebo Číny

armaturyDolní Benešov - Společnost MSA z Dolního Benešova na Opavsku, která vyrábí průmyslové armatury, získala zakázky v Jižní Koreji, Francii a Číně. V letošním a příštím roce dodá armatury za desítky milionů korun, sdělila ČTK za MSA Lenka Hrušková.

V Koreji podnik vyhrál tendr na dodávku kulových kohoutů pro projekt na stavbu plynovodu Anhgang and etc. Stations. Největší jihokorejské plynárenské společnosti KOGAS (Korea Gas Corporation) MSA v říjnu dodá 171 kulových kohoutů za více než 54 milionů korun. "Za 13 let spolupráce dodala firma MSA jihokorejské společnosti KOGAS více než 5000 potrubních armatur, jejichž celková hodnota přesahuje 1,8 miliardy korun. Letos jsme do Jižní Koreje zatím vyexpedovali armatury za 108 milionů korun," uvedl obchodní ředitel MSA Roman Baláž.

Celkem 619 potrubních armatur za 800.000 eur (zhruba 22 milionů korun) dodá společnost MSA francouzské firmě Total. Ta bude rozšiřovat rafinérii Total Raffinaderij Antwerpen, druhou největší v Evropě. Předmětem zakázky jsou šoupátka, ventily a klapky, firma je dodá v září a říjnu. "Kromě klasických armatur zakázka obsahuje armatury ve speciálním provedení, které musejí splňovat přísné požadavky pro transport toxických látek," uvedla Hrušková.

MSA vyrobí rovněž speciální kulové kohouty na stavbu třetího a čtvrtého bloku Tianwanské jaderné elektrárny v Číně. Od letošního listopadu do května 2015 je dodá generálnímu dodavateli stavby, firmě Atomstrojexport. "Armaturami bude proudit mořská voda, která se hned na počátku pracovního procesu jaderné elektrárny čerpá z moře a za pomocí chemického procesu odsolování se mění na sladkou vodu, která následně ochlazuje reaktory jaderné elektrárny," uvedl manažer prodeje Ondřej Kunčický.

První dva bloky elektrárny fungují od roku 2005, spuštění dalších dvou je naplánováno na rok 2018. "Společnost MSA je tradičním dodavatelem armatur pro tuto jadernou elektrárnu. Od roku 2002 jsme tam dodali více než 400 kusů armatur," doplnil Baláž.

Společnost MSA patří do ruské skupiny Rimera-Group. Vyrábí kulové kohouty, šoupátka, klapky a ventily i speciální armatury určené především pro přepravu a zpracování ropy a plynu a pro jadernou energetiku. MSA zaměstnává zhruba 570 lidí. V roce 2012 společnost dosáhla zisku 63,9 milionu korun. Více než 90 procent produkce firma vyváží do 60 zemí, nejvíce do Ruska a Jižní Koreje.

05.08.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...