1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Isolit Bravo dokončil nástrojárnu a lisovnu za 200 mil. Kč

isolit bravoJablonné nad Orlicí - Společnost Isolit Bravo z Jablonného nad Orlicí dokončila novou nástrojárnu a lisovnu. I s vybavením nového provozu investovala přibližně 200 milionů korun.

Firmě, která vyrábí díly pro automobilový průmysl i domácí spotřebiče, tím významně vzroste produktivita. ČTK to řekl majitel a ředitel firmy Kvido Štěpánek.

"Vlastní stavba stála asi 20 milionů korun, 90 procent investice je strojní vybavení. Největší lis stojí 18 milionů korun. V předchozích letech jsme tolik neinvestovali, stavbu jsme zvládli zaplatit ze zisků z minulých let," řekl Štěpánek.

Nová hala se žlutou fasádou nese poetický název slunečnice. Zhruba 60 procent výroby v novém objektu zajistí lisovna, zbytek produkce připadne na nástrojárnu. Oba úseky již také vyrábějí.

"Nové stroje začínají hned vyrábět, nejsou žádné odstávky. Lisovna je již vybavená a jede už tak na 80 procent. Nástrojárna ještě čeká na nové stroje. Staré stěhujeme z původního provozu, kde jsme již byli namačkaní," uvedl Štěpánek.

Kromě nové nástrojárny a lisovny chce ještě podnik začít stavět expediční halu, zařizuje si proto všechna potřebná povolení. Poté by již měly všechny výrobní úkony na sebe navazovat. Díky investici se společnost meziročně rozrostla o 80 lidí na současných 530 zaměstnanců.

Ryze český podnik loni utržil téměř 900 milionů korun a meziročně zvýšil tržby o pětinu. Hlavní výrobní programy doplňuje i záliba konstruktérů a šéfa firmy vynalézat zahradní či stavební techniku. Několik let Isolit prodává Motúčko (motorové kolečko), nabízí elektrický paletový vozík Máťa, tým vynálezců pracuje na prototypech elektrického zahradního traktůrku nebo akumulátorové sekačky.

12.07.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...