1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Minerva Boskovice letos plánuje pokles obratu o šest procent

Minerva Boskovice buildingBrno - Výrobce šicích strojů Minerva Boskovice letos plánuje pokles obratu o šest procent na 756 milionů korun. Číslo odpovídá stavu získaných zakázek a vychází z optimistického výhledu na druhé pololetí.

Firma to uvedla ve výroční zprávě za loňský rok, kterou zveřejnila ve Sbírce listin.

Minerva chce udržet produktivitu výroby a eliminovat dopady zvýšených cen materiálu, které nastaly po intervenci České národní banky a po oslabení kurzu koruny k euru v loňském roce. Minerva plánuje letos investice do strojního vybavení ve výši 35 milionů korun, chce také posilovat vývoj nových strojů.

Podnik loni prodal přes 15.000 strojů, většinou pro galanterii, automobilový průmysl a textilní sektor. Téměř 3000 strojů bylo na šití obuvi. V porovnání s rokem 2012 pokles prodeje činil osm procent. Mateřská společnost Dürkopp Adler Bielefeld AG odebrala 81,6 procenta z celkového počtu prodaných strojů. Obrat firmy dosáhl 802 milionů korun, společnost v průměru snížila počet zaměstnanců o 50 na 606.

Podnik Minerva vznikl v roce 1871 ve Vídni. Později se přesunul do Opavy a od roku 1938 sídlí v Boskovicích. Většinový, téměř devadesátiprocentní podíl ve společnosti drží německá společnost Dürkopp Adler. Mateřská společnost boskovické Minervě pomohla na počátku roku 2010 navýšením základního kapitálu o 100 milionů korun.

21.07.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...