1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Nová hala firmy Milacron v Poličce přinese asi 50 nových míst

Milacron plastic machineryPolička - Přístavba nové haly závodu společnosti Milacron v Poličce přinese asi 50 nových pracovních míst. Počet zaměstnanců strojírenské firmy by se tak měl zdvojnásobit.

ČTK to zjistila z oznámení pro posouzení dopadu záměru na životní prostředí.

"Je to věc, která za poslední léta nemá ve městě významem srovnání. Firma má moderní výrobu, náročné kvalifikované strojírenství," řekl před časem ČTK starosta Jaroslav Martinů (ODS). Město pro firmu vykoupí od soukromých vlastníků asi čtyři hektary pozemků v sousedství průmyslové zóny Na Vyšehradě, vybuduje také přípojku elektrické energie a část komunikace a změní územní plán. Následně připravené území prodá bez zisku investorovi. Zahájení výstavby je naplánováno letos na podzim, dokončení na polovinu roku 2015.

Společnost Milacron Czech Republic vyrábí stroje na vyfukování plastových obalů. Nyní ve firmě pracuje 33 lidí v provozu a 18 v administrativě. Po dostavbě by měl počet dělníků vzrůst na 70, administrativních pracovníků na 30. Ročně by se v Poličce mělo vyrobit 100 vstřikovacích lisů namísto současných 30.

Firma v Poliče sídlí 20 let v pronajaté části areálu Poličských strojíren v Bořinách. Podle jejího vedení objem výroby v posledních letech narůstal, takže jí přestávají postačovat současné prostory.

Společnost Milacron Czech Republic je součástí Divize technologií na výrobu plastů skupiny Milacron se sídlem v USA, mezinárodního výrobce stojů na zpracování plastů, technologií a poskytovatele služeb s více než 4100 zaměstnanci. Podle poslední zveřejněné výroční zprávy měla česká firma v roce 2012 čistý zisk téměř 7,4 milionu korun a zaměstnávala 45 lidí.

25.07.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...