1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Škoda Electric dodá do Ústí a Opavy trolejbusy za 400 milionů Kč

Skoda PlzenPlzeň - Plzeňská Škoda Electric dodá letos a příští rok 26 trolejbusů do Ústí nad Labem. Jde o kontrakt za 330 milionů korun. Dalších sedm vozidel zhruba za 70 milionů korun odebere Opava.

ČTK to řekl obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr.

Prvním typem pro Ústí nad Labem bude velkokapacitní kloubový trolejbus typu Škoda 27 Tr, škoda jich vyrobí deset. Druhý patnáctimetrový trolejbus Škoda 28 Tr vyrobí v šestnáctikusové sérii. "U typu 27 Tr bude ústecký dopravní podnik prvním českým provozovatelem kloubových trolejbusů se střední hnací nápravou. Důvodem této inovace je provoz v náročném kopcovitém terénu, zejména v zimních měsících," řek Kapr.

Podnik už do Ústí nad Labem dodal v roce 2006 šest kloubových trolejbusů 25 Tr a v roce 2011 dva vozy 28 Tr. Ústecký dopravní podnik provozuje přes 60 trolejbusů Škoda.

S Městským dopravním podnikem Opava podepsala Škodovka kontrakt na sedm trolejbusů 26 Tr za 70 milionů korun. "První vozidlo do Opavy dodáme v srpnu 2014, poslední do konce roku 2015," uvedl Kapr. Park MHD v Opavě posílí dvanáctimetrové trolejbusy Škoda 26 Tr. Šest stejných trolejbusů vyrobila Škodovka pro Opavu v roce 2010.

Kromě Ústí nad Labem a Opavy jezdí škodovácké trolejbusy v 11 městech ČR, například v Českých Budějovicích, Hradci Králové a Brně.

Škoda Electric plánuje letos rekordních šest miliard korun tržeb, loni utržila 3,4 miliardy. Zajistí to zejména ztrojnásobení produkce trolejbusů. Podnik s 800 zaměstnanci jich letos vyrobí téměř 300. Kvůli tomu výrazně rozšířil výrobu z jedné na dvě výrobní linky, nabral 150 lidí a začal pracovat ve třech směnách.

07.04.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...