1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Společnosti Unex v účetním roce 2013 klesly tržby i zisk

steel factory3Uničov - Strojírensko-metalurgické společnosti Unex z Uničova na Olomoucku v účetním roce 2013 klesly tržby meziročně o pětinu, z 3,997 miliardy korun v roce předchozím na 3,151 miliardy.

Zisk Unexu se snížil z 68,3 milionu korun na 63,5 milionu. ČTK informaci získala z výroční zprávy společnosti Unex, jejíž účetní rok začíná vždy v září a končí následující rok v srpnu.

"Období konce roku 2012 a prvních osmi měsíců roku 2013 bylo charakteristické opětovným poklesem tržeb a výkonů," uvedl ve výroční zprávě předseda představenstva Unexu Vladimír Hronský, podle nějž firma loni zaznamenala pokles tržeb u slévárenských výrobků i odlitků. Unex na začátku roku 2013 zastavil jeden svůj provoz v Olomouci, který byl zaměřen na produkci odlitků.

Akciová společnost Unex loni zaměstnávala v průměru 655 lidí. Firma se specializuje na vývoj, výrobu, montáž a modernizace kolesových rypadel pro těžbu nerostných surovin. Vyrábí také velké svařované ocelové konstrukce. Většinu produkce Unex vyváží do zahraničí.

Vedení skupiny Unex letos v únoru oznámilo, že díky novým zakázkám vytvoří ve svém výrobním závodě ve východoslovenské Snině zhruba stovku nových pracovních míst. Unex na začátku letošního roku ve Snině zaměstnával 250 lidí a do konce roku by se jejich počet měl zvýšit na více než 350.

Unex nyní dokončuje velkou zakázku na dodávku svařovaných konstrukcí jeřábů pro nově budovaný přístav v Severním moři a získala nové kontrakty pro další zákazníky z Evropy i ze zámoří. Tyto zakázky připadnou výrobnímu závodu ve Snině. "V novém účetním období (do konce letošního srpna) se očekává nárůst tržeb v objemu 100 až 200 milionů korun," uvedl Hronský.

Skupina Unex patří k nejvýznamnějším zaměstnavatelům v regionu. V jejích továrnách v Uničově, Olomouci a slovenské Snině pracuje zhruba 2300 zaměstnanců. Stoprocentním vlastníkem akciové společnosti Unex je firma ARCADA Capital.

08.07.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...