1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Výrobci fréz na pařezy loni vzrostl obrat o 10 pct na 120 mil. Kč

Laski logoBrno - Výrobci fréz na pařezy, společnosti Laski ze Smržic na Prostějovsku loni vzrostl obrat o deset procent na 120 milionů korun. Firma plánuje posílení své pozice na americkém trhu.

Na zemědělských veletrzích v Brně to ČTK řekl generální ředitel společnosti Zdeněk Zapletal. Hrubý zisk za loňský rok odhadl na deset milionů korun.

"Od roku 2008 nám stoupá objem výroby," uvedl Zapletal. Firma 95 procent své výrobní produkce exportuje do téměř 50 zemí světa.

Její konkurenti jsou zejména ze Spojených států, Laski tam proto plánuje posílit svoji pozici. "Řešíme nyní běžné problémy, jako je certifikace a homologace. Platí tam trochu jiné předpisy," uvedl Zapletal.

Laski vyrábí zejména frézy na pařezy, které tvoří asi 57 procent produkce. Její výrobky si kupují často firmy z oboru komunálních služeb.

Laski, s.r.o. vznikla v roce 1992. Její výrobní portfolio zahrnuje produkci fréz na pařezy, štěpkovačů, drážkovačů, vysavačů listí a vibračních desek. Společnost zaměstnává téměř 60 lidí. "Skokové navýšení počtu zaměstnanců neplánujeme, jsme opatrní," uvedl Zapletal. Krize podle něj ale výrazněji společnost nepostihla.

05.04.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...