1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Výrobci stojanů pro čerpací stanice klesl zisk i výnosy

Adast logoAdamov - Adamovské strojírně Adast Systems loni klesl zisk po zdanění na téměř polovinu. Firma vydělala po 6,9 milionu korun. Nižší jsou i výnosy, které klesly pod 200 milionů Kč. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti založené ve Sbírce listin.

Na Adast Systems dopadla krize v letech 2008 až 2010, kdy byla ve ztrátě. Nyní je už třetím rokem po sobě v zisku. Společnost se zaměřuje na vývoj, výrobu a dodávky technologií a zařízení pro čerpání, měření a výdej kapalných a plynných paliv a na příslušenství čerpacích stanic, jakými jsou například kompresory a vysavače.

Firma získala loni několik zakázek na vybudování plnicích stanic CNG. Má nové zákazníky v Rusku, na Ukrajině nebo v Bělorusku. Servisní činnost Adast loni prodal firmě Speed Czech Service. S touto změnou souvisí i loňský úbytek výkonů a tržeb.

Do budoucna se chce firma profilovat jako výrobce měrné a čerpací techniky a také jako její exportér. Firma modernizovala výrobu. "Rozvoj strojírenských kooperací pomáhá vyrovnávat sezonní nerovnoměrnost v odbytu výdejních stojanů," uvedl člen představenstva společnosti Tomáš Rosenbreyer.

Adast Systems společně se sesterskou Engineering k 1. lednu 2014 přešel formou prodeje části podniku do vlastnictví společnosti Adamovské strojírny a železárny, a.s.


Hospodářské výsledky společnosti Adast Systems

Rok Výnosy v mil. Kč Zisk po zdanění v mil. Kč
2011 208,2 4,0
2012 208,9 12,2
2013 195,8 6,9


Zdroj: Výroční zpráva

11.08.2014  ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...