1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Železárny Veselí se po loňské ztrátě mají vrátit do zisku

steel factory3Veselí nad Moravou - Železárny ve Veselí nad Moravou se mají po loňské ztrátě 50 milionů korun vrátit do černých čísel. Z-Group Steel Holding, která podnik vlastní, plánuje investice v řádu několika milionů korun.

Podnik má postavit na nohy také nová krizová manažerka Marcela Mrázková. ČTK to dnes řekl mluvčí skupiny Z-Group Steel Holding Miroslav Slaný.

V železárnách aktuálně pracuje asi 250 lidí. Podle Slaného byl podnik ve ztrátě deset let vždy v řádu desítek milionů korun ročně. Letos by se měl dostat do černých čísel a vytvořit mírný zisk. Přispět k tomu mají postupné investice do modernizace provozů a zvýšení konkurenceschopnosti výrobků z Veselí.

První z investic je pořízení nového hrotovacího lisu pro hrotování konců trub před jejich tažením na tažných linkách. Nový lis nahradí čtyři starší výrobní zařízení a odstraní dosavadní ruční práci. Další investicí je pořízení soustavy zařízení pro ořez vnitřního výronku trubek na svařovací lince, díky které závod rozšíří sortiment a zavede nové výrobky. V součtu investice vyjdou na asi sedm milionů korun.

"V železárnách jsme se díky celosvětové krizi propadli až na 45 procent, ale dokázali jsme přežít a udrželi jsme zaměstnanost. Investujeme nejen z vlastních prostředků ale i na úvěr, musíme vyrábět složitější produkty, abychom konkurovali levné produkci z Číny, Indie, Pákistánu a Turecka," uvedl majitel železáren Zdeněk Zemek.

Mezi další plánované investice patří generální oprava žíhací pece na tažírně trub. Podnik uvažuje i o nákupu nové linky pro tažení trub za studena.

Z-Group Steel Holding, a.s., do níž patří kromě železáren ve Veselí i závody v Hrádku u Rokycan a v Chomutově, loni dosáhla tržeb 3,3 miliardy korun. V roce 2012 to bylo 3,07 miliardy.

07.08.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...