1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Zisk General Electric ve čtvrtletí vzrostl o 13 procent

General Electric GENew York - Americkému průmyslovému konglomerátu General Electric vzrostl ve druhém čtvrtletí čistý zisk o 13 procent na 3,55 miliardy USD (72 miliard Kč).

Hospodaření podpořil růst prodeje leteckých motorů a vybavení pro ropný a plynárenský sektor. Konglomerát to uvedl v zprávě.

Provozní zisk na akcii bez mimořádných položek činil 39 centů, a byl tak v souladu s očekáváním analytiků v anketě agentury Reuters. Tržby se zvýšily o více než tři procenta na 36,23 miliardy USD a nepatrně zaostaly za očekáváním.

GE minulý měsíc zvítězila v bitvě o koupi energetické divize francouzské společnosti Alstom za 16,9 miliardy USD. Firma uvedla, že očekává dokončení dohody v roce 2015 a od roku 2016 mají nové aktivity zvýšit zisk na akcii o šest až devět centů.

Konglomerát rovněž plánuje koncem tohoto měsíce primární nabídku akcií své součásti v oblasti kreditních karet v Severní Americe Synchrony Financial. Má to být první krok v plánovaném odchodu firmy z této části podnikání. GE se chce více zaměřit na průmyslové aktivity a postupně se zbavuje dalších divizí, jako je mediální NBC Universal, reality nebo části bankovních operací, poznamenala agentura AP.

26.07.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...