1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Bruntál připravuje rekonstrukci několika ulic za 15 milionů korun

road construction 3Bruntál - Bruntálská radnice se chystá na rekonstrukci několika ulic. Ještě letos podél nich vznikne 73 nových parkovacích míst. Náklady na opravu přesáhnou 15 milionů korun. ČTK to řekl mluvčí města Jiří Ondrášek. Bruntál v letošním roce hospodaří s rozpočtem 598 milionů korun.

 

"Na letošní rok je naplánována úprava komunikací v lokalitě náměstí 1. máje a Školní. Stavba bude vyžadovat nemalou trpělivost řidičů. Výsledkem bude zcela nová kvalita cest i chodníků, pohodlí při průjezdu tímto úsekem a také desítky nových parkovacích míst," uvedl. Celková délka opravovaného úseku bude 310 metrů.

Úpravami projdou i přilehlé chodníky, parkovací plochy a zeleň na veřejných prostranstvích. Celkem zde vznikne 73 parkovacích stání, z toho 40 bude podélných a 33 kolmých. Realizace je naplánována na letošní rok ve třech etapách, přičemž provoz bude při stavbě omezován postupně po jednotlivých úsecích.

"Čeká nás další velká a těžká rekonstrukce ulic v hustě obydlené části města. Vzhledem ke stáří vozovek, jejich uspořádání a snaze rozšířit počet parkovacích míst je ale nevyhnutelná. Prosíme řidiče o trpělivost a respektování změn dopravního značení,“ uvedl místostarosta Petr Rys (Bruntál 2022). Předpokládané náklady 15 milionů korun jsou bez DPH. Akci zaplatí město.

30.01.2024 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...