1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Hendikepovaní zaměstnanci jsou v DB Schenker vítáni

DB schenker logoPraha -Lidé jsou různí a mají rozdílné schopnosti a možnosti realizace. DB Schenker napříč celou firmou podporuje diverzitu. V logistickém skladu ve Strančicích se přitom zaměřili zejména na osoby se zdravotním postižením.

Čtyři z nich byly nominovány na cenu Zdravotně postižený zaměstnanec roku, a ač v anketě nevyhrály, pro své kolegy jsou vítězi každý den.

Kolektiv zaměstnanců DB Schenker ve Strančicích se hrdě hlásí k principu rovných příležitostí pro všechny. A proto se rozhodli přijmout zaměstnávaní osob se zdravotním postižením jako jedno ze svých strategických témat na letošní rok. Rozjeli ojedinělý projekt, který dává lidem s postižením příležitost začlenit se do pracovního procesu a rozšířit své sociální kontakty.

Jedním z nich je Martin Němeček, který pracuje v distribučním centru na pozici skladníka moderní elektroniky. Hlavní náplní jeho práce jsou základní činnosti spojené s manipulací zboží v provozu. Pracuje se skenerem, vychystává objednávky, kontroluje stav zboží a připravuje ho k následnému zpracování pro kolegy na dalším úseku. Mezi jeho aktivity patří také manipulace s vychystávacím vozíkem a jeho zodpovědnosti i nadále rostou. Od začátku se velmi rychle zadaptoval v prostředí skladu. Díky svému odhodlání a chuti pracovat se od začátku zařadil mezi nejlepší pracovníky. Martin zaujme svým pozitivním přístupem k životu i práci. Při plnění svých úkolů je velmi samostatný a zodpovědný. Motivací je pro něj dobře odvedená práce, ale také uznání od kolegů, i nadřízeného. Svým nasazením a precizností je sám velkou inspirací pro všechny kolem sebe.

Do projektu se zapojují lidé s postižením různého typu. Ve spolupráci s obecně prospěšnou organizací Rytmus Střední Čechy se integrovali i lidé s mentálním postižením. Program existuje už více než rok a díky aktivnímu přístupu v něm dnes pracuje už více než 20 zaměstnanců na různých pozicích v rámci celého distribučního centra.

„Diverzita je jedna z klíčových hodnot naší společnosti a o práci s hendikepovanými se zajímáme dlouhodobě. Už 15 let spolupracujeme s Centrem Paraple, angažujeme se v projektu Srdcerváči, hlavně ale vytváříme podmínky pro to, aby se dobré záměry proměnily v realitu,“ říká Tomáš Holomoucký, ředitel společnosti DB Schenker.

O tom, že si DB Schenker práce svých hendikepovaných kolegů váží, svědčí i nominace čtyř z nich do soutěže Zdravotně postižený zaměstnanec roku. Tu zaštiťuje Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením (NFOZP). Je to jediná soutěž svého druhu v ČR, kde se oceňují handicapovaní pracovníci. Čtveřice vybraných kolegů si nominaci vysloužila nejen díky jejich úsilí, ale i za dílčí úspěchy a inspirativní kroky, které při své práci dělají. „Nominací jsme našim kolegům chtěli ukázat, že si jich vážíme a dát jim najevo, jak je jejich práce pro nás důležitá,“ říká HR manažerka Lucie Horová.

Vyhlašování výsledků ankety NFOZP ve spolupráci s Hospodářskou komorou hlavního města Prahy se kvůli koronaviru posunulo až na polovinu roku a zaměstnanci DB Schenker se ve velkém počtu přihlášených mezi oceněnými neobjevili. „To nám vůbec nevadí. Významnější je pro nás příležitost zapojit se do kolektivu, spolupráce, porozumění a uznání, které si s kolegy navzájem umíme dát,“ uzavírá Martin Němeček.

21.09.2020

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...