1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Zbrojařská skupina Colt CZ kupuje českého výrobce munice Sellier & Bellot

Colt CZ GROUP logoPraha/Uherský Brod - Skupina Colt CZ Group SE (Colt CZ) kupuje českého výrobce munice Sellier & Bellot. Uzavřela dohodu se společností CBC Europe S.à r.l. (CBC) o koupi stoprocentního podílu ve firmě.

Akcie podniku získá zbrojařský holding zaplacením 350 milionů dolarů, což je v přepočtu přes 7,8 miliardy korun, a novou emisí kmenových akcií Colt CZ. CBC se tak stane akcionářem Coltu s podílem přibližně 27 až 28 procent po skončení transakce. Konečný podíl určí letošní auditované hospodářské výsledky obou firem. Zástupci Colt CZ to dnes ČTK sdělili v tiskové zprávě.

"Akvizice bude financována kombinací stávajících hotovostních zdrojů společnosti a dluhového financování," uvedl Colt. Transakce podléhá schválení regulačních orgánů v různých zemích, očekávaná jsou v první polovině příštího roku. Akcie Coltu na pražské burze dnes podle webu burzu od rána rostou o 1,16 procenta na 524 korun.

Společnost Sellier & Bellot vyrábí malorážovou munici. Historie podniku sídlícího ve Vlašimi na Benešovsku sahá do roku 1825. "Akvizice Sellier & Bellot zapadá do naší dlouhodobé strategie expandovat nejen v našem klíčovém segmentu ručních palných zbraní, ale i v souvisejících odvětvích, kdy je střelivo přirozeným doplňkem našich produktů," řekl prezident a předseda představenstva Colt CZ Jan Drahota. Společnost CBC se podle něj stane druhým největším akcionářem Coltu CZ.

"Úspěšný vstup jedné z vlajkových lodí CBC Global Ammunition Group do skupiny Colt CZ výměnou za významný akciový podíl představuje začátek důležité strategické spolupráce. Jsme přesvědčeni o dlouhodobé vizi vedení Colt CZ a věříme, že transakce povede k tvorbě významné hodnoty mezi segmenty munice a střelných zbraní. Naše dceřiná společnost Magtech Ammunition bude i nadále sloužit jako specializovaný prodejní subjekt pro výrobky Sellier & Bellot ve Spojených státech," řekl finanční ředitel CBC Global Ammunition LLC Fabio Mazzaro.

Výrobní portfolio společnosti Sellier & Bellot zahrnuje lovecké a sportovní střelivo a komponenty pro pistole a revolvery, pušky, brokovnice a okrajový zápal. Podnik je rovněž významným dodavatelem střeliva pro střelné zbraně pro vojenské a ozbrojené složky po celém světě. Společnost má přibližně 1600 zaměstnanců. "Budeme pokračovat v budování naší tradiční značky a úzce spolupracovat s týmem Colt CZ Group na vývoji našich produktů, abychom našim zákazníkům dodávali ta nejlepší řešení," uvedl Radek Musil, generální ředitel Sellier & Bellot.

Společnosti CBC Global Ammunition LLC a CBC Europe S.à r.l. jsou holdingovými subjekty pro skupinu společností, které jsou mezinárodně aktivní v muničním sektoru. Jsou jimi CBC Brazil, Magtech Ammunition, MEN, SinterFire, New Lachaussée a Fritz Werner. Tato strategická aliance společně tvoří jednu z největších muničních korporací na světě s více než 300 lety zkušeností ve výrobě munice malých a středních ráží.

21.12.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...