1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

ArcelorMittal Ostrava za 400 milionů modernizuje ohřívače vzduchu

arcelormittal logoOstrava - Hutní společnost ArcelorMittal Ostrava (AMO) za 400 milionů korun zmodernizuje tři ohřívače vzduchu, které ohřívají vzduch vháněný do vysoké pece. Investice přinese finanční úspory, ale bude mít i přínos pro životní prostředí.

Zvýšením teploty horkého vzduchu o 150 stupňů Celsia nové ohřívače sníží objem spalovaného koksu i emise oxidů uhlíku. ČTK o tom dnes informovala mluvčí AMO Barbora Černá Dvořáková.

"Modernizace spočívá v celkové výměně vnitřního vybavení ohřívačů, které je tvořeno vyzdívkou z žáruvzdorných cihel a vyhřívacím zařízením. Zvýší účinnost spalování a sníží spotřebu koksu, který se používá jako palivo," popsala mluvčí.

První dva nové ohřívače začnou fungovat počátkem příštího roku, modernizace třetího bude dokončena v lednu 2016. Rekonstrukce zařízení se děje za plného provozu. Dodavatelem je německá společnost Paul Wurth Refractory & Engineering GmbH.

ArcelorMittal Ostrava má i s dceřinými společnostmi přes 7500 zaměstnanců. Roční kapacita výroby společnosti je tři miliony tun oceli. Zhruba polovinu produkce podnik vyváží do více než 40 zemí. Firma patří do největší světové ocelářské skupiny ArcelorMittal.

23.09.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...