1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

ZKL plánuje v Klášterci investici za 150 milionů Kč

loziskaKlášterec nad Ohří - Strojírenský koncern ZKL plánuje v Klášterci nad Ohří investici za 150 milionů korun. Firma nově zavede ve městě výrobu válečkových ložisek.

Výrobu chce společnost spustit v první polovině roku 2015 a vytvoří tak až 16 nových pracovních míst, informovala ČTK Eva Albrechtová ze společnosti Original communations.

"Z důvodu plného obsazení výrobních ploch bude výroba umístěna do aktuálně nevyužívané výrobní haly. Financování projektu zahrnuje vlastní zdroje i dotační podporu z programů Inovace a Nemovitosti řízených Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR. Úspěšná realizace tohoto plánu povede k znatelnému rozšíření výrobního sortimentu podniku," řek výkonný ředitel ZKL Klášterec nad Ohří Oldřich Martínek.

Koncern se v posledních letech zaměřil na modernizaci vybavení, aby udržel konkurenceschopnost. Mimo jiné investoval do opětovného zprovoznění lisovny, nákupu nových CNC soustruhů, progresivních balicích linek a značící techniky na bázi laserových popisů. "Uvedené investice jsme dokázali pokrýt z vlastních zdrojů. V letech 2008 až 2012 tato částka čítala více než 35 milionů. Za první tři kvartály letošního roku jsme k této sumě přidali ještě 13 milionů. Šlo především o dokončení automatizace balení ložisek, pořízení nové technologie na praní ložiskových kroužků a rekonstrukci kapacit pro broušení těchto kroužků," doplnil Martínek.

Společnost ZKL je největší výrobce velkorozměrových soudečkových, speciálních a dělených ložisek ve střední Evropě. Věnuje se výzkumu, vývoji, výrobě a distribuci valivých ložisek, výrobě speciálních ložisek a komponentů pro automobilový a železniční průmysl. Firma, která zaměstnává 1150 lidí, má centrálu v Brně a kromě strojírny v Klášterci nad Ohří jí ještě patří závod v Hanušovicích.

27.11.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...