1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Airbus vyvíjí regionální letadlo s hybridním motorem

airbus logo1
Mnichov - Evropský výrobce letadel Airbus pracuje na vývoji malého letadla, které by poháněl hybridní elektrický motor. Nové letadlo by mohlo představovat první krok firmy mezi výrobce menších regionálních letadel.

Čtvrtletní prodej francouzské automobilky PSA výrazně stoupl

Peugeot citroen logo1
Paříž - Ztrátová francouzská automobilka PSA Peugeot Citroën v letošním prvním čtvrtletí zvýšila prodej téměř o osm procent na 726.000 vozů díky oživení poptávky v Evropě a silnému růstu v Číně.

Čtvrtletní zisk americké automobilky Ford klesl o dvě pětiny

ford-logo-2
Detroit - Čistý zisk druhé největší americké automobilky Ford Motor se v prvním čtvrtletí propadl téměř o dvě pětiny na 989 milionů dolarů (necelých 20 miliard korun). Oznámila to firma.

Japonská automobilka Honda více než zdvojnásobila čtvrtletní zisk

toyota logo on car
Tokio - Japonská automobilka Honda Motor více než zdvojnásobila čtvrtletní zisk na 170,5 miliardy jenů (zhruba 33 miliard korun) díky růstu prodeje a slabšímu kurzu domácí měny. Oznámila to firma.

Výrobcům spotřebičů Whirlpool a Electrolux se ve čtvrtletí dařilo

whirlpool
New York/Stockholm - Předním světovým výrobcům domácích spotřebičů Whirlpool a Electrolux se v prvním čtvrtletí dařilo, převážně díky oživení v Evropě a na některých dalších trzích.

Energetická společnost Exelon koupí za 6,8 mld. USD firmu Pepco

exelon logo
New York - Největší americký producent jaderné energie, společnost Exelon, koupí za 6,83 miliardy dolarů (135,3 miliardy Kč) energetickou firmu Pepco Holdings. Spojením vznikne největší poskytovatel elektřiny a plynu na východě USA.

Firmě EP Energy loni klesl hrubý provozní zisk na 384 milionů eur

EPH logo
Praha - Společnosti EP Energy loni klesl podle mezinárodních účetních standardů konsolidovaný hrubý provozní zisk o 11,3 procenta na 384 milionů eur (10,5 miliardy Kč). Tržby se zvýšily o 14,8 procenta na 1,87 miliardy eur (51,5 miliardy Kč).

Lumius ve čtvrtletí snížil tržby o 15 procent na 2,3 miliardy Kč

gas fire1
Praha - Tuzemský obchodník s elektřinou a plynem pro velkoodběratele Lumius v prvním čtvrtletí vykázal pokles tržeb meziročně o zhruba 15 procent na 2,3 miliardy korun.

Zisk ropného gigantu Shell se propadl téměř o polovinu

shell gas station 1
Amsterodam - Čistý zisk britsko-nizozemského ropného koncernu Royal Dutch Shell se v prvním čtvrtletí propadl o 45 procent na 4,5 miliardy dolarů (téměř 90 miliard Kč). Oznámila to firma, která je největší ropnou společností v Evropě.

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...