1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Rusko by mělo být ve zbrojní výrobě soběstačné

vladimir putin 1
Moskva - K zajištění soběstačnosti ruského zbrojního průmyslu vyzval ruský prezident Vladimir Putin.

V průmyslové zóně Triangle byla otevřena továrna Neturen Czech

pruziny
Žatec - V průmyslové zóně Triangle na Žatecku byla otevřena továrna japonské společnosti Neturen Czech. Investice za 450 milionů korun přinese zhruba třicet pracovních míst.

Sobotka chce více peněz z unie na energetickou infrastrukturu

electricity pylon 3
Bratislava - Brusel by měl podle českého premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) hledat způsob, jak posílit spolufinancování významné energetické infrastruktury z unijních zdrojů.

Automobilový koncern Volkswagen hlásí rekordní prodeje

volkswagen logo1
Hannover - Prodej německého automobilového koncernu Volkswagen od ledna do dubna meziročně stoupl o více než šest procent na rekordních 3,2 milionu vozů.

Dopravní stavby v Hochtief CZ mají nového obchodního ředitele

hochtief1
Praha - Divize Dopravní stavby ve společnosti Hochtief CZ má nového obchodního ředitele. Od 12. května se jím stal Zdeněk Soukup (52), informoval mluvčí společnosti Michal Talián.

Farmaceutická firma Abbott expanduje v Latinské Americe

abbott logo
New York - Americká farmaceutická společnost Abbott Laboratories expanduje v Latinské Americe. Firma oznámila, že za 2,9 miliardy dolarů (58,1 miliardy Kč) koupí chilského výrobce léků CFR Pharmaceuticals.

Premiéři visegrádské čtyřky chtějí zvýšit energetickou bezpečnost

V4 flags
Bratislava - Posílení energetické bezpečnosti je prvořadým cílem zemí visegrádské čtyřky, shodli se dnes premiéři Česka, Slovenska, Polska a Maďarska na konferenci Globsec v Bratislavě.

Experti potvrdili, že Temelín nemá bezpečnostní nedostatky

nuclear power plant1
Temelín - Jaderná elektrárna Temelín je provozována v souladu s kritérii Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) a nemá žádné zásadní bezpečnostní nedostatky.

Ukrajina je prý ochotna zaplatit za ruský plyn čtyři miliardy USD

UkraineFlag
Moskva - Ukrajina je připravena zaplatit do konce tohoto měsíce Rusku za dodávky plynu čtyři miliardy dolarů (80,3 miliardy Kč). Prohlásil to dnes náměstek ukrajinského ministra energetiky Ihor Diděnko.

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...