1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Honda vyrobila v USA již 20 milionů automobilů

honda logo 1
Marysville - Japonská automobilka Honda Motor již ve Spojených státech vyrobila 20 milionů aut, z toho deset milionů vozů Accord. Výročí oslavila právě.

Evropa by se měla více zajímat o břidlicový plyn

bridlicovy plyn
Praha - Evropa by se měla více zajímat o břidlicový plyn, lze jej těžit bezpečně a ekologicky šetrně. Na konferenci Evropské plynárenské asociace Eurogas v Praze to řekl viceprezident asociace Gertjan Lankhorst.

Rosněfť by se prý mohla dohodnout na dodávkách ropy do Indie

Rosneft-logo1
Moskva - Společnost Rosněfť, která je předním producentem ropy v Rusku, by mohla spojit síly s indickým podnikem Oil and Natural Gas Corporation a dohodnout se s ním na dlouhodobých dodávkám ropy do Indie.

Volkswagen se i přes krizi drží plánů expanze výroby v Rusku

volkswagen logo2
Hannover - Největší evropská automobilka Volkswagen se hodlá dál držet ambiciózních plánů rozšiřování výroby v Rusku.

Evraz doufá, že příští měsíc dokončí prodej české divize

Evraz logo
Moskva - Největší ruská ocelárna Evraz doufá, že příští měsíc dokončí plánovaný prodej své české divize Evraz Vítkovice Steel. Uvedl to podle agentury Reuters spolumajitel a předseda ruské firmy Alexander Abramov.

Doprava se letos chystá vypsat stavební zakázky za 54 mld. Kč.

ceske-koruny
Praha - Resort dopravy se letos chystá vypsat velké stavební zakázky za 54 miliard korun. Větší část z toho, 38 miliard Kč, by měla připadnout na železniční stavby. Na Žofínském fóru to řekl ministr dopravy Antonín Prachař (ANO).

O Pražskou plynárenskou se uchází také Bohemia Energy

bohemia energy logo
Praha - O Pražskou plynárenskou se uchází také alternativní dodavatel energií Bohemia Energy. Navýší kvůli tomu základní kapitál na téměř 1,6 miliardy korun ze současných 400.000 korun.

Škoda Power dodá do Polska turbínu a generátor za stovky mil.Kč

Skoda JS workers
Plzeň - Plzeňská Doosan Škoda Power dodá do Polska turbínu a generátor o výkonu 88 megawattů (MW). Jde o kontrakt za stovky milionů korun. Turbosoustrojí bude vyrábět elektřinu a páru pro jednu z největších papíren v Polsku.

Provozní zisk automobilky Bentley loni stoupl o dvě třetiny

Bentley-Logo
Londýn - Britský výrobce luxusních automobilů Bentley Motors v loňském roce zvýšil provozní zisk o dvě třetiny na rekordních 140 milionů liber (4,6 miliardy korun).

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...