1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Japonské aerolinky ANA koupí 70 letadel Boeing a Airbus

ANA airplane
Tokio - Největší japonské aerolinky ANA koupí 70 nových letadel od společností Boeing a Airbus. Hodnota kontraktu činí 1,7 bilionu jenů (331,2 miliardy Kč). Objednávka je největší, jakou kdy aerolinky uskutečnily.

Seat oznámil, že v roce 2016 začne prodávat SUV; možná z Kvasin

seat logo 2
Praha - Španělský Seat uvede v roce 2016 na trh svůj první sportovně užitkový model (SUV). Uvedl to předseda představenstva Jürgen Stackmann.

Toyota chystá rozsáhlý odkup vlastních akcií

toyota logo on car
Tokio - Japonský výrobce automobilů Toyota Motor hodlá nakoupit zpět vlastní akcie v hodnotě až 360 miliard jenů (70 miliard Kč). Podle agentury Reuters jde o největší zpětný odkup akcií této automobilky za více než deset let.

Stavba obchvatu Lišova by mohla začít v roce 2018

geodezia meranie
Lišov - Stavba obchvatu Lišova na Českobudějovicku by mohla začít v roce 2018. Komunikace, která má měřit více než devět kilometrů, by výrazně měla ulevit dopravě ve městě.

Vítkovice představily ukázkový modul pro elektrárnu Temelín

vitkovice-machinery logo
Ostrava - Firmy ze strojírenské skupiny Vítkovice Machinery Group v Ostravě představily ukázkový modul pro elektrárnu AP1000,

Nissan svolá v USA kvůli airbagům téměř milion aut

Nissan Logo1
Detroit - Japonská automobilka Nissan Motor ve Spojených státech kvůli možným problémům s airbagy svolá k opravě téměř milion osobních, sportovně-užitkových a dodávkových vozů.

Automobilka Hyundai chce postavit další továrnu v Číně

Hyundai Logo
Soul - Jihokorejská automobilka Hyundai Motor plánuje postavit svou čtvrtou továrnu v Číně. Oznámila to firma, která má závod rovněž v České republice.

Ruský Lukoil zahájil těžbu na obřím ropném poli v Iráku

Lukoil petrol station
Bagdád - Ruská ropná společnost Lukoil zahájila těžbu na obřím ropném poli Západní Kurna-2 v Iráku. Objem těžby by se měl časem vyšplhat na 1,2 milionu barelů denně z počátečních 120.000 barelů denně.

Čínská firma koupí 100 letadel od ruského výrobce Suchoj

sukhoi superjet
Peking - Soukromá čínská společnost O-Bay Aircraft podepsala smlouvu o nákupu 100 regionálních letadel SSJ-100 od ruského výrobce Suchoj Civil Aircraft. Za letouny má zaplatit 3,5 miliardy dolarů (69,5 miliardy Kč).

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...