1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Vývoz ruského plynu do Evropy letos vzrostl o 16 procent

Plynovod
Moskva - Vývoz ruského plynu do Evropy letos vzrostl o 16 procent na 161,5 miliardy krychlových metrů. Ruský monopolní vývozce Gazprom přebral část trhu Norsku a dalším dodavatelům.

Slovensko již nejedná s Rosatomem o vstupu do jaderného projektu

nuclear power plant1
Bratislava - Slovenské ministerstvo hospodářství ukončilo jednání s ruskou společností Rosatom o jejím vstupu do projektu nové jaderné elektrárny v Jaslovských Bohunicích.

Japonské automobilky plánují zvýšení výroby před nárůstem daní

japanese flag
Tokio - Japonské automobilky plánují začátkem příštího roku zvýšit výrobu, protože očekávají výrazný nárůst domácí poptávky před plánovaným zvýšením daní. Informovala o tom podle agentury Reuters japonská média.

Daimler míří k nejvyššímu prodeji nákladních aut za sedm let

Daimler logo1
Stuttgart - Německý automobilový koncern Daimler je na dobré cestě k dosažení nejvyššího celoročního prodeje nákladních vozů za sedm let. Uvedla to firma na svých internetových stránkách.

Spolchemie očekává mírné navýšení tržeb za rok 2013

spolchemie logo
Ústí nad Labem - Ústecká chemička Spolchemie očekává za rok 2013 mírné navýšení tržeb oproti roku 2012. Rok 2014 má být podle jejích očekávání ziskový, tržby by v něm měly dál růst. ČTK to sdělila mluvčí Spolchemie Marie Logrová.

Hyundai a Kia po problémech jmenovaly nového šéfa pro výzkum

kia-hyundai-logo
Soul - Jihokorejská automobilka Hyundai Motor Company a její sesterská firma Kia Motors jmenovaly nového šéfa společné divize výzkumu a vývoje.

Lovochemie očekává slabší rok než vloni, bude ale opět v zisku

lovochemie logo
Lovosice - Lovochemie letos očekává kladný hospodářský výsledek, bude ale slabší než loňský. Pro ČTK to uvedl ředitel firmy Petr Cingr. V roce 2012 byl hospodářský výsledek Lovochemie před zdaněním 495 milionů korun.

Statoil kvůli úniku přerušil těžbu na plošině v Severním moři

Statoil petrol station
Oslo - Norská ropná firma Statoil musela přerušit těžbu na své ropné plošině Statfjord A v Severním moři kvůli úniku ropy a plynu. Polovinu ze 168 zaměstnanců evakuovala helikoptéra.

Rosatom podepsal dohodu o výstavbě jaderné elektrárny ve Finsku

nuclear power plant1
Helsinky/Praha - Ruský státní koncern Rosatom podepsal sérii dohod o výstavbě jaderné elektrárny na severu Finska.

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...