1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

EK počítá s dohodou, která umožní dodávky plynu z EU na Ukrajinu

gas fire2
Brusel - Evropská komise předpokládá, že provozovatelé plynovodů na Slovensku a na Ukrajině v příštích dnech podepíšou dohodu, která umožní Evropské unii dodávat na Ukrajinu zemní plyn.

Bioplynku na Benešovsku koupil investor ze Saúdské Arábie

biogas station
Přibyšice - Zadluženou bioplynovou stanici v Přibyšicích na Benešovsku ve výběrovém řízení koupil za 37,2 milionu korun investor ze Saúdské Arábie.

Transformace německé energetiky je drahá a přináší problémy

E-on logo 1
Berlín - Transformace německé energetiky, v níž mají hrát zásadní roli obnovitelné zdroje, je příliš drahá a přináší i technické problémy pro distribuční síť.

Partneři BMW a Brilliance představili nový elektromobil

charging e-car
Kanton - Německý výrobce automobilů BMW a jeho čínský partner Brilliance představili společně navržený elektromobil Zinoro.

Plzeňská Škoda založila v Mnichově firmu na obchod,vývoj a servis

Skoda Plzen
Plzeň - Plzeňská Škodovka založila v Mnichově dceřinou společnost Škoda Transportation Deutschland GmbH.

Toyota letos počítá s rekordním prodejem luxusních vozů Lexus

Lexus-Logo1
Tokio - Japonská společnost Toyota Motor hodlá v letošním roce zvýšit prodej svých luxusních automobilů Lexus o zhruba osm procent na rekordních 520.000 vozů. V dalších letech počítá s růstem prodeje o pět až deset procent ročně.

ThyssenKrupp prý zaplatí milionové odškodné za podíl v kartelu

ThyssenKrupp
Berlín - Německé ocelárny ThyssenKrupp zaplatí německé státní železniční společnosti Deutsche Bahn přes 150 milionů eur (3,9 miliardy Kč) jako odškodné za účast v kartelu při dodávkách kolejí a dalšího zařízení železničním společnostem.

Hyundai začne v USA prodávat vůz s vodíkovým pohonem

Hyundai Logo
Detroit - Jihokorejská automobilka Hyundai Motor začne příští rok ve Spojených státech prodávat malý sportovně-užitkový automobil Tucson s pohonem na vodíkové palivové články.

Automobilka Tatra dodá stovku podvozků do Brazílie

tatra logo
Kopřivnice - Tatra dodá ve zbytku letošního a v průběhu příštího roku stovku podvozků a dalších částí na bázi Tatry 815 do Brazílie, kde je místní firma Avibras přestaví na speciální vojenská vozidla.

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...